středa 9. října 2013

MOTEL Munzee


MHQ si pro hrace pripravila dalsi specialitku v podobe nove ikony a druhu munzee tzv. Munzee Motel. Zajimave na tomto druhu je, ze prvnich pet nalezcu se stava jakoby podilniky a chodi jim take body jako majiteli munzee, sice mensi, ale zato uz na vzdy ;) na rozdil od ostatnich nalezcu ;) Munzee Motel lze poridit v jeji munzee store a stoji jeden kus dva dolary. Jejich nakup ma ale jista omezeni :( muze je koupit pouze premium member a jeste jen pet kusu za mesic :-O A kdyz uz jsem u tech odlisnosti, jeste jsou zde jina pravidla co se tyce vzdalenosti pri zakladani, plati stejna klasicka vzdalenost od vlastnich cca 50m a od cizich cca 15m, ale navic se musi dodrzet vzdalenost cca 300m od jineho Munzee Motelu ;) coz trochu limituje vyskyt na mensim uzemi ;) To bylo par veci k popisu a zakladani a ted si neco reknem o distribuci bodu, ktere muzeme z motelu ziskat, je to trochu slozitejsi, a tak bych to rozdelil na dve doby, jedna doba pred naplnenim peti podnajemniku - nalezcu a druha doba bude, kdyz uz je motel plny a navstvilo jej pet munzeru.

Doba prvni, kdyz se motel plni prvnimi peti nalezci
1. nalezce dostane 5 bodu a owner 3b
2. nalezce dostane 10b, owner 6b a prvni nalezce uz se stava podilnikem (jako dalsi 4 nasledujici) a dostava 3b
3. nalezce dostane 15b, owner 9b a prvni nalezce ma uz 6b a druhy 3b
4. nalezce dostane 20b, owner 12b a prvni nalezce ma uz 9b, druhy 6b a treti 3b
5. nalezce dostane 25b, owner 15b a prvni nalezce ma uz 12b, druhy 9b, treti 6b a ctvrty 3b
6. nalezce a vsichni ostatni po nem ziskavaji 30b, owner take 30b a prvni nalezce ma 15b, druhy 12b, treti 9b, ctvrty 6b, paty 3b a tento stav trva uz naporad ;)

Doba druha, kdyz se motel zaplni prvnimi peti nalezci
- odpovida vlastne stavu sesteho nalezce, kdy plati toto:
1. nalezce dostane 15b
2. nalezce 12b
3. nalezce 9b
4. nalezce 6b
5. nalezce 3b
owner 30b
vsichni ostatni co prijdou od sesteho mista vyse, uz nejsou podilnici a ziskavaji jen body za cap, coz je 30b a prvnich pet nemusi delat nic a jdou jim body z lidi, kteri pipaji motel, kde jsou podilnici a maji obsazeno 5 pokoju ;)

Jeste jedna zvlastnost se tyka tohoto druhu munzee. Kdyz se clovek stane podilnikem a obsadi jeden z peti pokoju, cimz mu zacnou chodit body z ostatnich, kteri prijdou po nem, tak aby to bylo mozne, vymyslelo MHQ princip, jako by virtualnich munzee, kdy se body pripisuji z jinych virtualne vytvorenych munzee, ktere sedi uz na vytvorenych munzee :) ono se to tezko popisuje. Proste kdyz nekdo udela cap na motelu, kde jste do pateho mista, prijdou vam sice body z motelu, ale jo to virtulane obsazeny jiny (vas) munzee, aby bylo mozne pripsat body ;)

Jinak bodovy princip je i pekne znazornen na teto grafice ;)

Žádné komentáře: