pátek 14. září 2012

Garmin Adventures



"Funkce Garmin Adventures poskytuje bezplatný, interaktivní způsob, jak si vyměňovat příběhy s komunitou spoluobjevitelů, pochlubit se svým kamarádům se svými cestovatelskými úspěchy a nechat přátele a rodiny vyhledávat vaše oblíbená místa" se pise na oficialnich strankach garminu, ktery se venuje teto zalezitosti ;)

O co vlastne jde? Strucne se jedna vlastne o trasu nadefinovanou v BaseCampu nebo stazenou z proslych tras v GPS, obohacenou treba fotkami, kde je mozne zaradit kese po ceste nebo jine body zajmu atd. Cely tento soubor je potom mozne nasdilet znamym pres web garminu opet pres aplikaci BaseCamp, kteri si jej mohou stejnym zpusobem stahnout a pote treba projit v terenu. Je to docela zajimave a lide si tak mohou projit overeneou pripravenou trasu, podle obtiznosti na kterou se citi. Samozrejme obtiznost trasy je mozne definovat a zrovna tak, jestli je trasa vhodna pro kolo, pesi turistiku nebo jiny druh aktivity. V aplikaci BaseCamp je mozne take vyhledavat jiz vytvorene vylety Garmin Adventures podle ruznych kriterii napr. podle vzdalenosti od urceneho bodu, treba HC ;)



Tyto moznosti lze vyuzivat konkretne u navigace Garmin Oregon az od firmware verze 5.90, kde pro toto byla vytvorena podpora. Funkci Garmin Adventures je treba zapnout v nastaveni, aby se v menu objevila nova ikona s batuzkem Adventures. Potom se pres aplikaci BaseCamp nahraji zvolena Adventures, ktera se zobrazi po stisku teto ikony. Zkousel jsem jej nahrat na kartu v GPS do slozky Uzivatelska data, kde se mi nejdriv zobrazila, ale pozdeji uz se mne to nepodarilo, tedy nahrat ano, ale neukazala se mi v GPS, ale kdyz jsem je opakovane nahral do Vnitrniho uloziste a smazal z karty pres BaseCamp, tak uz se mi v GPS normalne zobrazila. Po zvoleni daneho "dobrodruzstvi" se ukaze mapa s nazvem a moznosti navigovat. Muzete se take podivat, co zvolene dobrodruzstvi obsahuje. Po ukonceni vybraneho Adventures se ukaze volba na ohodnoceni od jedne do peti, jak se vam to libilo, a take je zde moznost vlozeni komentare, pote co GPS pripojite pres PC a pustite BaseCamp, se vas aplikace zepta, jestli chcete hodnoceni a komentar odeslat na web garminu k danemu "dobrodruzstvi".

Ukazka vytvorenych a nasdilenych Garmin Adventures:
Signalka Zapadni Cechy
Kolem Slezské Harty
Klabava - Kokotské rybníky
Unser Abenteuer im Waldnaabtal am 2.August 2012

2 komentáře:

martin.arogant řekl(a)...

To vypadá zajímavě, jestli to bude umět i Dakota, tak to další rozumný důvod pro jí udělat upgrade softwaru. Díky za tip.

3am řekl(a)...

ono to sice vypada pekne a na prvni pohled se mi to taky libilo, ale uz jsem nasel prvni nedostatek, kdyz udelas trasu jako adventures s keskama, tak to kese nahraje jako poi body, ktere nejdou zalogovat (odbouchnout),takze si pustis nejakou trasu, na ktere je vyzncena kes, tu odlovis, potom z toho musis vyskocit a zalogovat kes a opet se vratit do adventures a pokracovat v ceste, coz neni dvakrat pohodlne a uz vubec ne, kdyz lovis nejakou serii ;)