úterý 27. prosince 2011

Geojih regions geocoin - Ceske Budejovice a Cesky Krumlov

Geokomunita na jihu Cech vymyslela velmi zajimavy slozeny geocoin ve tvaru celeho Jihoceskeho kraje, ktery se sklada z jednotlivych okresu - coinu. Bylo by super, udelat takto celou republiku ;) zatim mam ve sbirce tyto kousky:
Geojih regions geocoin - CB a Geojih regions geocoin - CK







Vsechny kousky pohromade: 
Geojih regions geocoin - JH : Jindrichuv Hradec (clanek blog)
Geojih regions geocoin - TA : Tabor (clanek blog)
Geojih regions geocoin - PI : Pisek (clanek blog)
Geojih regions geocoin - ST : Strakonice (clanek blog)
Geojih regions geocoin - PT : Prachatice (clanek blog)
Geojih regions geocoin - CK : Cesky Krumlov (clanek blog)
Geojih regions geocoin - CB : Ceske Budejovice (clanek blog)

1 komentář:

martin.arogant řekl(a)...

Nápad domlouvat se s Budějičákama a pokračovat dál mělo už víc lidí. Naráží to na pár problémů.

Velikost okresů - při dodržení daného měřítka by okes Plzeň město byl velký zhruba 1,7 cm (podle Torfíkových propočtů). Brno město by vypadalo podobně. Praha by na tom byla jen o něco málo lépe.

Takže buď bys měl 3 hodně malé mikro coiny nebo bys je musel přidělat k jinému sousednímu okresu.

Další věc jsou finance - coin za 250Kč * 75 (odpočítnáno sloučení Brna a Plzně k jiným okresům) = 18750. Ano, nikdo to nebude dávat na jednou, ale i tak to bude docela pálka rozložená v čase.

Čas - při dodržení stejného časového plánu na pouštění dalších okresů je to běh na hóóóódně dlouhou trať. Současní autoři plánují dokončit Jižní Čechy v roce 2014.

Atraktivita - z mého pohledu buď bych chtěl mít všechny nebo nic. Maximálně si jako patriot koupím Plzeň město, kde bydlím a Rakovník, kde jsem bydlel.

To už by byla schůdnější alternativa Největšího kačera z Plzně, udělat kraje. S tím, že tam tase bude mikro coin Praha...
Ale ten bude mít spoustu jiné práce, na truc nedodělání Plzeňské čáry, otevření si vlastního eshopu na GC věci, pořádání vlastního ME, atd. Takže toho bych se nebál a hezky bych si kompletoval Jižní Čechy :o)